18 februari 2017

Avond voor de weeskinderen in de Oekraïne

Geschreven door Redactie

In het kader van het diaconaal project voor weeskinderen in Kupjansk (Oekraïne), waarin onze gemeente optrekt met de Russisch Orthodoxe parochie, wordt u van harte uitgenodigd voor twee bijeenkomsten in de Russisch-Orthodoxe kerk op zaterdag 25 februari. Dit is aan de vooravond van de orthodoxe vastenperiode.

Om 17.30 uur is er een vesper in de kerk aan de Ganzevoortsingel. In deze viering verzorgt ds. Lense Lijzen een lezing.

Aansluitend vindt vanaf 18.30 uur de Maslenitsa plaats, een feestelijke maaltijd aan de vooravond van de Grote Vasten, met muziek, voordrachten en de o.a. de traditionele blini (Russische pannenkoeken). Het is een mooi gebeuren met orthodoxe geloofsgenoten uit Rusland, het Midden-Oosten en andere streken. Er is ook een collecte voor het project.

Een meegebrachte salade is op deze avond zeer welkom (graag zonder vlees).

U kunt een gedeelte van de avond bijwonen, in- en uitloop is vrij. Als u wilt komen, geeft u het dan even door aan Lense Lijzen. Het zou mooi zijn als we met een aantal mensen uit onze gemeente aanwezig kunnen zijn.

Verdere Informatie bij ds. Lense Lijzen.

Zie ook voor meer informatie de website van Russisch Orthodoxe parochie: http://www.orthodoxekerkgroningen.nl/index.php/kerkdiensten

 

Gerelateerd