DoReCafe

Samen met de Doopsgezinde Gemeente Groningen organiseert de Remonstrantse Gemeente Groningen elk jaar een aantal activiteiten. Het thema van het seizoen 2022 – 2023 is Vernieuwing

9 oktober 2022 Bezoek aan De Onlanden en bezoekerscentrum ‘De Onlanderij’

De plek nodigt uit om verbinding te maken met nieuw land, met vernieuwing in de natuur. We maken een wandeling met de boswachter als gids. Onderweg kunnen we nadenken en met elkaar spreken over bijpassende vragen die we – op een kaartje – meekrijgen van onze predikanten. Het geheel wordt afgesloten met een wijntje of ander drankje. De middag is voor iedereen geschikt, ook voor gezinnen met kinderen. Het eerste kopje koffie is gratis!

Start:14:00 uur vanaf De Onlanderij Locatie: Madijk 1, 9766 TZ Eelderwolde Duur: tot +/- 16 uur

13 januari 2023 Struinen door Psalmen Anders: Zingend Proeven aan nieuwe Psalmen

Op deze avond staat het zingen centraal. Hij is dan ook voor iedereen die van zingen houdt en zeer zeker ook voor leden (en leiding) van kerkkoren en cantorijen, voor pianisten en organisten. In mei 2022 verscheen de bundel ‘Psalmen anders’. Met als ondertitel ‘Aanvulling bij het Liedboek : Zingen en bidden in huis en kerk’.

Psalmen anders kiest een nieuwe en gedurfde aanpak: niet de vertrouwde melodieën uit Genève vormen het uitgangspunt, maar de psalmen in hun originele onberijmde vorm. Alle honderdvijftig werden ze tegen het licht gehouden met de vraag: wat in deze psalm vraagt om een actuele vertolking en om welke hedendaagse vorm vraagt deze concrete psalm? Dichters en componisten gingen aan het werk en het resultaat is Psalmen anders geworden. Een verscheidenheid aan vormen, met nieuwe berijmingen, refreinliederen, canons, korte zangvormen en luisterliederen. Sommige geschikt voor de zondagse viering, andere juist voor momenten in het dagelijks leven.

Op 13 januari gaan we onder leiding van Catrien Posthumus Meyjes (o.a. cantrix van de Cantorij Sura Cantat van de Grote Kerk in Dordrecht) en Willeke Smit (organist van de Pieterskerk in Leiden) een paar van deze nieuwe psalmen zingen.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij ds. Berend Borger via info@bureaurgg.nl.
U kunt zich op dat mailadres ook aanmelden.
Niet verplicht, maar wél handig voor de organisatie, zodat die weet hoeveel mensen er ongeveer komen.

Locatie: Remonstrantse Kerk
Tijd: 19.00 uur (inloop) tot 22.00 uur Entree: € 5,00DoReCafé


21 mei 2023 Een andere zondag dan gewoonlijk; een andere kerkdienst dan gewoonlijk

Vanaf 11:00 uur fietsen we – heel rustig – naar het romaanse kerkje van Franssum. Leden van doopsgezinde en remonstrantse gemeente hebben als startpunt hun eigen kerk. Aanmelden is NIET nodig. Om 13.00 uur zijn we er en genieten dan eerst van een lunch. Vanaf + 13.00 uur beleven we eens op een nieuwe manier een kerkdienst: er wordt onder andere (live) muziek gemaakt en er wordt poëzie ten gehore gebracht. Om 14.00 uur fietsen we weer terug.