Cantatedienst 17 okt 2021 (Martinikerk) – geen dienst in onze kerk

Cantatedienst 17 okt 2021 (Martinikerk) – geen dienst in onze kerk
Datum 17 oktober
Tijd 10:00 - 11:15 uur
Locatie Martinikerk

Cantatedienst zondag 17 oktober 10.00 uur in de Martinikerk In de cantatedienst die in het kader van de achtste editie van het Schnitgerfestival wordt gehouden staat de componist Michael Praetorius (1571-1621) centraal. Hij wordt beschouwd als een van de eerste belangrijke componisten en grondlegger van de Lutherse kerkmuziektraditie.
Het Cantate Consort pakt het groots aan, met een uitvoering van het Kyrie en Gloria in een Duitstalige versie voor drie koren, acht solisten en een instrumentaal ensemble bestaande uit zink, trombones, viool, blokfluit, gamba, violone, orgel, klavecimbel en regaal. Daarnaast worden er drie Psalmen uitgevoerd uit verschillende bundels met werken van Praetorius.
De uitvoerenden zijn Cantate Consort onder leiding van Jelte Hulzebos, Sonus Vita onder leiding van Anjo de Haan, Agricola Consort onder leiding van Jaap de Kok. Met Sietze de Vries op het Martiniorgel. Tevens met een achttal solisten en een instrumentaal ensemble bestaande uit zink, trombones, viool, blokfluit, gamba, violone, orgel, klavecimbel en regaal. De algehele leiding is in handen van Jelte Hulzebos.

Agenda