DoReCafe: 13 januari 2023 Struinen door Psalmen Anders: Zingend Proeven aan nieuwe Psalmen

DoReCafe: 13 januari 2023 Struinen door Psalmen Anders: Zingend Proeven aan nieuwe Psalmen
Datum 13 januari
Tijd 19:00 - 22:00 uur
Locatie Remonstrantse Kerk, Coehoornsingel 14, Groningen

13 januari 2023 Struinen door Psalmen Anders: Zingend Proeven aan nieuwe Psalmen

Op deze avond staat het zingen centraal. Hij is dan ook voor iedereen die van zingen houdt en zeer zeker ook voor leden (en leiding) van kerkkoren en cantorijen, voor pianisten en organisten. In mei 2022 verscheen de bundel ‘Psalmen anders’. Met als ondertitel ‘Aanvulling bij het Liedboek : Zingen en bidden in huis en kerk’.

Psalmen anders kiest een nieuwe en gedurfde aanpak: niet de vertrouwde melodieën uit Genève vormen het uitgangspunt, maar de psalmen in hun originele onberijmde vorm. Alle honderdvijftig werden ze tegen het licht gehouden met de vraag: wat in deze psalm vraagt om een actuele vertolking en om welke hedendaagse vorm vraagt deze concrete psalm? Dichters en componisten gingen aan het werk en het resultaat is Psalmen anders geworden. Een verscheidenheid aan vormen, met nieuwe berijmingen, refreinliederen, canons, korte zangvormen en luisterliederen. Sommige geschikt voor de zondagse viering, andere juist voor momenten in het dagelijks leven.

Op 13 januari gaan we onder leiding van Catrien Posthumus Meyjes (o.a. cantrix van de Cantorij Sura Cantat van de Grote Kerk in Dordrecht) en Willeke Smit (organist van de Pieterskerk in Leiden) een paar van deze nieuwe psalmen zingen.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij ds. Berend Borger via b2.borger@planet.nl
U kunt zich op dat mailadres ook aanmelden.
Niet verplicht, maar wél handig voor de organisatie, zodat die weet hoeveel mensen er ongeveer komen.

Locatie: Remonstrantse Kerk
Tijd: 19.00 uur (inloop) tot 22.00 uur Entree: € 5,00

Agenda