De cantorij

De cantorij neemt een belangrijke plaats in binnen de gemeente. In vele diensten levert de cantorij een belangrijke bijdrage. Iedere donderdagavond repeteert de cantorij in de kerk. Tijdens de repetities wordt er niet alleen hard gewerkt maar ook is er ruimte voor gezelligheid. Cantor is Ite Wierenga, met hem heeft de cantorij al vele diensten samengewerkt.

Er is ruimte voor nieuwe leden in alle stemgroepen. Kom gerust eens vrijblijvend langs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met remonstrantsegemeente@groningerkerken.nl

 

Cantor Ite Wierenga

 

Ite Wierenga (1946) studeerde Engels aan de RU in Groningen en doceert Engels aan verschillende opleidingen. Daarnaast werkt hij wel als freelance vertaler van wetenschappelijk teksten. Begin jaren tachtig behaalde hij het diploma cantor-organist bij de Nederlandse Hervormde Commissie voor de Kerkmuziek, onder leiding van professor Honders, Johan Beeftink en Evert Westra. Hij werkte ongeveer dertig jaar in de Nederlands Gereformeerde gemeente in Groningen, en is nu organist in de RK kerk van Roden, en van de PKN gemeente Vlieland. Hij is betrokken bij de totstandkoming van het Liedboek 2012 –Liedboek- zingen, bidden in huis en kerk- en is lid van de werkgroep “gebeden en teksten” ten dienste van dat boek.