6 juli 2016

Zeer geslaagde uitjes van de jeugdgroepen

Geschreven door Geert van den Hul

De laatste weken hebben zowel de Kom-in-de-kring groep (1-4 jarigen), de zondagschool (4-11 jarigen), als de twaalf+ groep met een jaarlijks uitje de zomer ingeluid.

Kom-in-de-kring en zondagschool

 

De jongste groepen begonnen op zondag in de dienst. Daar werd afscheid genomen van Jelmer van den Berg, die de zondagschool gaat verlaten. Na de dienst hebben we gelunchd in de kerk, en daarna vertrokken we met z’n allen naar Saaksumhuizen, waar een kinderspeelboerderij is. Er was een enorm vol en leuk programma voor ons samengesteld. We hebben geskelderd, trampoline gesprongen, geboerenbowld, scheepjes geschilderd, in een maïsbad gelegen. De kinderen hebben zich prima vermaakt, en veel gelachen.

zondagschooluitje2

Tussendoor werden we enorm verwend met snoepjes, ranja, spekkies, rozijnen, van alles om op te eten.

 

Daarna vertrokken we naar de tuin van Mieke. Mieke had een hele mooie barbecue voor ons aangestoken, en we hebben hele lekkere broodjes gebakken met kaasblokjes in spek (‘Engeltjes te paard’) en worstjes en marshmallows. Mieke weet wel hoe je een goede barbecue verzorgd! Bedankt Mieke!

zondagschooluitje

 

De twaalf+ groep

 

De twaalf+ groep is gaan zeilen in Grou in Friesland. Onder leiding van twee ervaren schippers, hebben we de friese meren onveilig gemaakt. In de sloten moest soms serieus gekruisd worden, en op de meren zijn de boten soms echt heel scheef gegaan. Het was tegen windkracht 5, dus het was afentoe stevig werken. En degenen die voorin de boot zaten werden op de meren echt heel nat.

twaalfplusuitje2

 

Anne had de lunch verzorgd, dus we hebben nog heerlijk kunnen eten op een steigertje aan het meer. Er werd zelfs gezwommen!!

twaalfplusuitje

 

Al met al twee hele gezellige uitjes! Tot volgend jaar!

 

Gerelateerd