Kerkdienst 29 maart 2020 – Preek van de Leek door dr. Gerdien Verschoor – afgelast

Kerkdienst 29 maart 2020 –  Preek van de Leek door dr. Gerdien Verschoor – afgelast
Datum 29 maart
Tijd 10:30 - 11:30 uur
Locatie Remonstrantse Kerk Groningen, Coehoornsingel 14

Afgelast wegens het Corona-virus

 

foto: Wim Bannink, Zutphen

 

Zondag 29 maart zal dr. Gerdien Verschoor (*1963), directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de nieuwe editie van de Preek van de Leek verzorgen. Haar preek zal gaan over “De kracht van herinneren en herdenken”. Met de komende viering van 75 jaar bevrijding een actueel thema. Zij knoopt aan bij het verhaal uit Ezechiël 37 over ‘het dal van de dorre beenderen’.

Gerdien Verschoor is kunsthistorica en studeerde in Leiden en Krakau. Veel van haar inspiratie haalt ze uit de kunst, literatuur en geschiedenis van Midden-Europa. Zij schreef twee romans, De draad en de vliegende naald en De kop van Oskar Wronski en het non-fictiewerk Het meisje en de geleerde. Kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts. Haar schrijverschap combineerde ze jarenlang met haar baan als directeur van CODART, het internationaal netwerk van museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst. Eerder werkte ze als cultureel attaché op de ambassade in Warschau en ze promoveerde op een Poolse kunstenaarsgroep uit het Interbellum.

Sinds 1 juli 2019 is Gerdien Verschoor directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De liturgie op 29 maart wordt verzorgd door ds. Lense Lijzen. Aanvang om 10.30 uur in de remonstrantse kerk.

 

Tijdens de maand maart zullen er diensten (overdenking en muziek) opgenomen worden en via het remonstrantse YouTube-kanaal verspreid worden. Dit YouTube-kanaal is te vinden op: https://www.youtube.com/channel/UCzKmn08RzgZQxlNavRrPw4g  

De eerste dienst is vanuit Rotterdam, dr. Tjaard Barnard gaat voor en organist Jos van der Kooy verzorgt het muzikale gedeelte. Voor de komende weken staan ingepland: ds. Rachelle van Andel op 22 maart vanuit Eindhoven, ds. Joost Röselaers op 29 maart vanuit Amsterdam en ds. Claartje Kruijff op 5 april vanuit Bussum.

 

Agenda