DoRe-Café: Langer leven? Waardig leven – Film Forever

DoRe-Café: Langer leven? Waardig leven – Film Forever
Datum 30 oktober 2018
Tijd 14:00 uur
Locatie Doopsgezinde Kerk, Boteringestraat
Entree
vrijwillige bijdrage

DoRe-Café: Langer leven? Waardig leven                                                                   

Dilemma’s en mogelijkheden

Het DoRe-café van doopsgezinden en remonstranten organiseert in het najaar een drieluik over de ontwikkelingen in de samenleving over leven en levenseinde, voltooid leven, waardigheid en kwaliteit van leven. De lopende discussies hebben veel te maken te maken met wat het leven waarde geeft, met beschikking over je eigen leven en het einde daarvan. En niet in de laatste plaats met de ontwikkelingen in de geneeskunde en de zorg.

In een serie van drie bijeenkomsten richten we onze blik op verschillende velden. Prof. Frits de Lange zal een inleiding houden over ouder worden, leven en in het grotere, ethische perspectief. In de film Forever van Heddy Honigmann ontmoeten we gewone mensen en hun verhalen over verlies en weer zin zoeken. In de derde bijeenkomst horen we over de dilemma’s en mogelijkheden in de medische wereld en in de thuiszorg. Hoe kun je een –ouder- leven zo lang mogelijk zin geven?

  • In 2006 maakte regisseuse Heddy Honigmann de documentaire Forever over de Parijse begraafplaats Père Lachaise. Zij ontmoet daar bezoekers die de rustplaatsen van hun cultuurhelden opzoeken. Maar de gesprekken zijn ook bespiegelingen op het eigen leven en het denken over de dood van de bezoekers. Stof tot nadenken en stof tot gesprek met elkaar.datum:           dinsdag 30 oktober

    plaats:            Doopsgezinde kerk

    tijd:                 14.00 uur – inloop vanaf 13.45 ur

    toegang:         vrijwillige bijdrage

 

Agenda