Bezoek World Press Photo in de Nieuwe Kerk in Amsterdam

Datum 12 juni
Locatie Nieuwe Kerk Amsterdam

Van de programmacommissie
Excursie naar World Press Photo Amsterdam op 12 juni

Gaat u op woensdag 12 juni mee naar de tentoonstelling van World Press Photo in de Nieuwe Kerk in Amsterdam? Op deze expositie zijn alle 150 bekroonde beelden en video’s van de bekende internationale persfotowedstrijd te zien. Ook is er werk van twee Nederlandse fotografen te zien, Jasper Doest met Flamingo Socks en Pieter ten Hoopen met zijn fotoverhaal De migrantenkaravaan. En de Nieuwe Kerk is natuurlijk zelf ook zeer de moeite van het bekijken waard.

Het idee is om dit bezoek te gebruiken als opstap voor de kerkdienst op zondag 7 juli. Die maken we dan rond enkele van de meest treffende en sprekende beelden die we in de Nieuwe Kerk hebben gezien.

Hebt u zin om mee te gaan en mee te doen aan de voorbereiding, meld u zich dan aan. Maar natuurlijk kunt ook gewoon meegaan zonder verdere verplichting. We reizen per trein van Groningen/Assen naar Amsterdam Centraal. Vanaf Amsterdam CS is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Nieuwe Kerk. De toegang is € 12,50, met museumkaart gratis. Toegang en reiskosten zijn voor eigen rekening. Het minimum aantal deelnemers is vijf.

Agenda