Benefietconcert voor een nieuw klavecimbel voor de Stichting MeerBach

Benefietconcert voor een nieuw klavecimbel voor de Stichting MeerBach
Datum 11 mei
Tijd 20:00 uur
Locatie Remonstrantse Kerk Groningen, Coehoornsingel 14

Op 11 mei om 20:00 uur geeft onze organist Robert Koolstra in de remonstrantse kerk een benefietconcert voor een nieuw klavecimbel voor de Stichting MeerBach. Op het programma staan virtuoze Toccata’s van J.S. Bach en zijn beroemde Engelse Suite in a klein. Het laatste stuk wordt door veel Bachliefhebbers als een van de mooiste stukken van Bach bestempeld.
De toegangsprijs bedraagt €10.
Er waren al enige tijd plannen voor de aanschaf van een nieuw klavecimbel. Hiervoor is Stichting MeerBach opgericht. Deze stichting heeft tot doel het muziekinstrument klavecimbel te promoten. Hiervoor zullen in de toekomst verschillende klavecimbelconcertseries worden georganiseerd, waar zowel gevestigde namen als jonge talenten zich kunnen laten horen.
Onze organist Robert Koolstra zal in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken het complete werk voor klavecimbel van Bach laten horen in bijzondere kerkjes op het platteland waar normaal niet vaak concerten plaatsvinden.
Voor al deze plannen is een goed instrument nodig, hiervoor is de meesterbouwer Jukka Ollikka uit Praag benaderd. Hij zal een kopie maken van het klavecimbel dat door de grote Bach zelf is besteld bij Mietke in Berlijn in 1719. Dit jaar dus precies 300 jaar geleden! Alle opbrengsten van het concert gaan naar het nieuwe klavecimbel. Verdere gegevens vindt u op onze website www.meer-bach.nl.

Agenda